Η Robinson είναι μια ελληνική εταιρεία που μετράει πάνω από 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κλάδο. Ιδρύθηκε το 1958, όταν ο παππούς Μανώλης  – σαν άλλος Ροβινσώνας Κρούσος- ήρθε από την Κρήτη στον Πειραιά και έστησε την πρώτη του βιοτεχνία με χειροποίητα ανδρικά υποδήματα, κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα. Στα χνάρια του, με αντίστοιχο μεράκι , η κόρη του Μαρία συνεχίζει ακάθεκτα το όραμα του πατέρα της με μεγάλη επιτυχία. Τη σκυτάλη παίρνουν τα δυο της παιδιά, Νικόλας και Μάνος, όπου με μεγάλη περηφάνεια συνεχίζουν να προσφέρουν στην ελληνική και διεθνή αγορά δερμάτινα υποδήματα εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής.

Παρότι η τεχνολογία βοηθάει στην εξέλιξη και την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων της επιχείρησης αυτό που κάνει ένα ζευγάρι “Robinson” να ξεχωρίζει είναι το στοιχείο του χειροποίητου και το μεράκι. Πίσω από το κόκκινο διακριτικό σηματάκι κάθε υποδήματος “Robinson” κρύβεται μια μεγάλη ομάδα από εξειδικευμένους τεχνίτες και στελέχη. Το εργοστάσιο είναι εξοπλισμένο με δυο υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής μια για το αντρικό και μια για το γυναικείο υπόδημα όπου στόχος όλων, διοίκησης και εργαζομένων είναι ένα ποιοτικό υπόδημα “Robinson”.

Κάθε πρόκληση για την εταιρεία είναι μια ευκαιρία! Ακόμα και μέσα στην πανδημία στήριξε τόσο τους εργαζομένους της όσο και τους συνεργάτες της και κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με θετικό πρόσημο. Στοχεύει στην συνέχεια της ανοδικής και επιτυχημένης πορείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην διεθνή αγορά.

Το Νοέμβριο του 2021 στην 5η κατά σειρά εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την απονομή των βραβείων “Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης επιχειρηματικότητας” παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας , απονεμήθηκε στην εταιρεία το βραβείο για τις “μικρομεσαίες επιχειρήσεις”, οι οποίες αναπτύσσονται και καινοτομούν.

Z - Robinson Παπούτσια